Het selectieproces, hoe werkt dat?

Het seizoen loopt langzaamaan op zijn einde, en dus zijn we bij Sarto alweer aan het vooruitkijken naar komend seizoen. Een belangrijk proces hierin in is het samenstellen van selectieteams voor de jeugd. Een proces waarin we heel zorgvuldig te werk gaan en waarbij we vele mensen betrekken.

Omdat ons regelmatig heel zinvolle vragen over dit proces bereiken, hebben we het proces dat we doorlopen om de selectieteams samen te stellen op papier gezet. Hier kunt u er meer over lezen.

We hopen dat het document meer duidelijkheid biedt maar mocht u toch nog vragen hebben, neem dan contact op met de Technisch Jeugdcoördinatoren (via de mailadressen die u onderaan het document terugvindt).

Sarto en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Per 25 mei 2018 moet iedere organisatie, en dus ook Sarto, voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg de AVG. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie (EU), de Wet op Bescherming van Persoonsgegevens (WBP) geldt dan niet meer.   De AVG zorgt onder meer voor: - versterking en uitbreiding van privacy rechten; - meer verantwoordelijkheden voor organisaties; - dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacy toezichthouders, zoals de    bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.   Het bestuur van Sarto neemt deze nieuwe wetgeving heel serieus en is gestart met de inventarisatie van de eisen waar we ons aan moeten houden en de stappen die we moeten ondernemen om dat te kunnen doen. We maken daarbij gebruik van een stappenplan van de Stichting AVG voor verenigingen, welke door de KNVB en door NOC*NSF is voorgesteld.   Als we alle stappen doorlopen hebben en de benodigde maatregelen getroffen, dan ontvangt Sarto een AVG-verklaring, die aantoont dat we voldoen aan de nieuwe wetgeving. Parallel daaraan hebben we al een verwerkersovereenkomst afgesloten met onze belangrijkste gegevensverwerker, SportLink.   Mocht u vragen hebben over dit onderwerp of van mening zijn dat Sarto ergens tekort schiet op het gebied van de bescherming van uw persoonsgegevens (of die van uw kinderen), neem dan contact op met onze secretaris Edwin van Gorp (e.vangorp@home.nl).