Sarto nieuwtjes
en weetjes

Nieuws

07

jan

Nieuwjaarsrede

2017...  Een jaar van veranderingen!

Op het moment dat we terugkijken op het jaar 2017 kunnen we constateren dat we een goed jaar achter de rug hebben en dat er op meerdere vlakken veranderingen zijn doorgevoerd die impact hebben op onze vereniging.
In het eerste kwartaal van dit jaar is door de KNVB besloten om het eind 2016 door haar gepresenteerde pupillenvoetbalplan -ondanks kritiek- in te voeren. De wedstrijdvormen voor onze jongste jeugd worden aangepast. Het doel van deze aanpassing is het vergroten van het voetbalplezier en kwaliteit van het pupillenvoetbal door het verminderen van het aantal spelers per wedstrijd, het verkleinen van de veldafmetingen en het vervangen van de scheidsrechter door een spelbegeleider. Het plan wordt gefaseerd ingevoerd en is met ingang van het lopende seizoen gestart voor onze JO8- en JO9-jeugd. Vooral de aanpassing van de veldafmetingen heeft voor een flinke logistieke uitdaging gezorgd, maar ondertussen loopt alles prima.
De KNVB heeft met ingang van het lopende seizoen haar wedstrijd- en spelersadministratie gedigitaliseerd. Er is hiervoor een mobiel digitaal wedstrijdformulier en een digitale spelerspas ingevoerd. Vanwege een goede voorbereiding vanuit onze eigen vereniging is deze digitaliseringsslag redelijk rimpelloos verlopen.        
De in 2016 ontstane discussie met de Gemeente over de hoogte van de veldhuur is tot een goed einde gebracht. De Gemeente heeft haar koers gewijzigd en is samen met de verenigingen tot een eenduidige, transparante en eerlijke nieuwe methodiek gekomen. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Wij zijn bemiddelaar Philip Eijlander veel dank verschuldigd voor zijn positieve bijdrage aan dit proces. Ondertussen wordt in gezamenlijk overleg gewerkt aan nieuw beleid ten aanzien van de opstallen op de voetbalcomplexen.  
Daarnaast zijn we het afgelopen jaar weer druk bezig geweest om de Gemeente te bewegen om onze veld- en kleedkamercapaciteit te vergroten. Dat traject was door ons tijdelijk geparkeerd vanwege de financiële onzekerheid die het veldhuurdossier met zich mee bracht. Er is nu goed zicht op vervanging van het kleine trainingsveld 6 door een volledig kunstgrasveld met twee bijbehorende kleedkamers. Deze zouden komende zomerperiode, samen met de al toegezegde twee extra kleedkamers, gerealiseerd kunnen worden. In de eerste helft van deze maand zal de Gemeente hierover definitief besluiten.
De samenstelling van het hoofdbestuur is veranderd in het afgelopen jaar. Rob Pranger is teruggetreden als jeugdvoorzitter en is opgevolgd door Bart Leusink. Daarnaast is Leon Timmermans afgetreden als voorzitter van de sponsorcommissie en Corné van Dommele als bestuurslid Technische Zaken. We danken Rob, Leon en Corné voor hun inzet en bijdrage aan onze mooie club!
Mede vanwege het vertrek van technisch jeugdcoördinator John Lankheet gaan we de organisatie van vooral onze jeugdafdeling aanpassen. De eerste stappen daartoe zijn in breed verband gezet.
Op sportief gebied blikken we terug op een succesvol verlopen jaar. Het eerste team had een lastig en wat ongelukkig seizoen maar handhaafde zich in de tweede klasse. Het tweede team leverde een uitmuntende prestatie door als tweede te eindigen in de reserve hoofdklasse. Voor het lopende seizoen is Sarto 1 als lijstaanvoerder de winterstop ingegaan en is vanwege het behalen van de eerste periodetitel al verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Een prima prestatie!
Onze JO19 werd kampioen in de hoofdklasse en promoveerde naar de 4e divisie. De JO17 had een prima seizoen, maar kon via de nacompetitie net geen promotie naar de 3e divisie afdwingen. De JO15 handhaafde zich in de 3e divisie en de JO13 deed hetzelfde in de hoofdklasse.
Bijna het gehele kampioensteam JO19 heeft afgelopen zomer de stap naar de selectie van Sarto gemaakt. We hebben door het vertrek van een grote groep selectieveteranen naar Sarto 3 daardoor nu een piepjong Sarto 2, dat na een stroeve start haar draai begint te vinden. We kunnen onze doelstelling “zo hoog mogelijk spelen met zoveel mogelijk eigen jeugd” op deze manier verder gestalte gaan geven. 
Er waren het afgelopen seizoen weer veel jeugdteams die kampioen werden en zorgden voor fantastische huldigingsmomenten in ons paviljoen.
 
In dit paviljoen is afgelopen zomer een nieuwe vloer gelegd en het meubilair is vervangen. Daarnaast is ook de door de storm beschadigde terrasoverkapping vervangen. De aanschaf van het nieuwe meubilair is grotendeels bekostigd vanuit de sponsoropbrengsten van de Club van 100. Dank hiervoor!
 
Aan de maatschappelijke discussie over de gezondheidsrisico’s van het spelen op met rubbergranulaat ingestrooide kunstgrasvelden werd in het voorjaar nog een hoofdstuk toegevoegd vanwege nieuwe onderzoeksresultaten. Deze resultaten hebben geen wijziging gebracht in de eerder ingenomen standpunten van RIVM, GGD, KNVB en Gemeente, waarvan wij het advies hebben overgenomen. Wij blijven het proces kritisch volgen.
 
Het aantal jeugdscheidsrechters groeit nog steeds. Ze leveren een positieve bijdrage aan de sfeer rondom de velden. Meer dan de helft van alle wedstrijden op zaterdag en zelfs wedstrijden op zondag worden door deze scheidsrechters gefloten. We zijn daar erg trots op!
 
Als vereniging hechten we veel waarde aan onze voetbalcultuur en de daarbij horende normen en waarden. We hebben een blijvende verplichting om ons daarvoor verenigingsbreed positief kritisch in te zetten. Laten we elkaar scherp houden.
We maken samen deel uit van deze prachtige club waarbinnen we met respect met elkaar omgaan. De grootste waarde binnen onze club vertegenwoordigt ons team van vrijwilligers dat zich met grote toewijding inzet om alle activiteiten binnen onze club te organiseren. Dit geldt voor de voetbal-gerelateerde maar zeker ook de sociale evenementen. We danken eenieder weer hartelijk voor de inzet van het afgelopen jaar en hopen ook in 2018 op hem/haar te mogen rekenen!
 
2018 wordt een bijzonder jaar, want we vieren dit jaar ons 90-jarig jubileum! De organiserende commissie kan al aangeven dat er een feestavond (12-5), een senioren mixtoernooi (13-5) en een speciale editie van de Ouder-Kind wedstrijd (8/9-6) zal worden georganiseerd.
 
Laten we er een geweldig jubileumjaar van maken!
 
Wij wensen u het allerbeste voor een gelukkig, gezond en sportief 2018!
 
Bestuur r.k.s.v. Sarto,
Dennis Gamers, voorzitter
 

Deel dit nieuwsbericht

Volg RKSV Sarto op social media

Overig nieuws

19

mrt

Aanstaande vrijdag 10de Sarto voetbalquiz

Sommige fanatieke quizliefhebbers vroegen zich al waar hij bleef, de vermaarde SARTO-quiz.  Eindelijk is de kogel door de kerk! We gaan het 90-jarig bestaan van onze prachtige club in de lente al inluiden en wel met de jubileumeditie van onze quiz. Het wordt de 10e keer!! Ooit begonnen met amper 20 duo’s die streden voor een frikandel en een biertje en nu uitgegroeid tot een fenomeen dat zijn weerga niet kent. Vrijdag 23 maart is het zover. https://youtu.be/MBYaKweDbo8 De voorbereidingen zijn in volle gang. Het belooft weer een prachtige avond te worden met fantastische rondes en dito prijzen. Er zijn weer nieuwe rondes zoals de ”We are family – ronde”, een Panini – ronde en een “Vlieg er eens uit – ronde. Klassiekers als de Tafel – ronde, Club X en de Alfabet – ronde zijn gebleven. Ook zijn we volop bezig met het strikken van een Mystery Guest. Waag je kans en kom je kennis testen. Er wordt dit jaar weer gespeeld in 4-tallen. Kom met je maten de ongekroonde quizkoning Camiel Boor van zijn troon stoten en geniet onder het genot van een hapje en een drankje van schitterende beelden en de meest originele vragen. Hier alvast wat vragen om warm te draaien: *    Welke actieve trainer in het Tilburgse amateurvoetbal won als speler de EC 1? *    Wie is de huidige aanvoerder van PSG? *    Wie scoorde ooit voor Nederland tegen Marokko op een WK? *    Wat is de naam van de nieuwe shirtsponsor van Feyenoord? *    Hoe heet het complex van vv ZIGO? De organisatie zou het ontzettend leuk vinden als alle deelnemers in een voetbalshirt kwamen. Degene met het mooiste shirt verdient alvast extra punten voor zijn team die avond. Graag bij het opgeven ook de mailadressen van de deelnemers doorgeven en een originele teamnaam verzinnen. Inschrijven kan via voetbalquiz@rksvsarto.nl De kosten zijn 20 euro per team. Let op: er is plek voor maximaal 40 teams. We beginnen om 19.00 met de eerste vraag, inloop vanaf 18.30. Sportieve groet van uw quizmaster en tot 23 maart. Niels Fouchier

16

mrt

Vacature trainer voor Sarto teams in de bovenbouw

Voor het seizoen 2018/2019 zijn we op zoek naar een hoofdtrainer voor de JO15-selectie en trainers voor de tweede selectieteams JO13-2, JO15-2 en JO19-2.   Hoofdtrainer JO15-selectie Wij zoeken een enthousiaste en fanatieke trainer die zichzelf en de spelers wil ontwikkelen. Je bent minimaal in het bezit van het TC3-jeugddiploma, je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden en bezit het talent om met jongens uit deze leeftijdscategorie om te gaan. Je bent hoofdtrainer van de JO15-selectie, de JO15-1 en JO15-2, die twee keer per week samen trainen. Je bent hierbij eindverantwoordelijk voor de trainingen en begeleidt de trainer van de JO15-2. Op zaterdag begeleid en coach je de JO15-1. Je hoofddoelstelling is het ontwikkelen van onze talenten.   Trainers JO13-2, JO15-2 en JO19-2 Voor deze teams zoeken we enthousiaste trainer/coaches die met passie en op een deskundige wijze de spelers uit deze teams kan helpen de stap naar de eerste selectieteams te maken. Je werkt nauw samen met de hoofdtrainer van je leeftijdscategorie (JO13, JO15 of JO19). De selectie van je leeftijdscategorie traint twee keer per week als één groep waarbij jij de hoofdtrainer assisteert. Op zaterdag begeleid en coach je het tweede selectieteam. Je hoofddoelstelling is het ontwikkelen van onze talenten.   Je hebt de KNVB pupillen- of juniorencursus gevolgd of bent in het bezit van het TC3-jeugddiploma. Heb je nog geen diploma maar wil je wel een cursus volgen? Meld je dan ook aan! Naast goede communicatieve en sociale vaardigheden heb je het talent om met jongens uit deze leeftijdscategorie om te gaan. Je wordt begeleid door de hoofdtrainer van je leeftijdscategorie en de technisch coördinator bovenbouw.   Graag je interesse voor één van deze functies vóór 28 maart 2018 kenbaar maken aan de technische commissie via TC@rksvsarto.nl.